Quaffable Wines


Vi på Quaffable Wines anser att vin främst är en dryck att
njuta av och vi gillar framförallt viner du gärna dricker mer än en sipp av.
Det engelska ordet quaffable saknar visserligen
ett motsvarande svenskt ord, men skulle närmast kunna beskrivas som klunkbart.
Med detta menas inte viner som endast dricks i
stora mängder för alkoholens skull utan viner som njuts i rejäla munnar för dess smak.


Små partier 26 oktober

Äntligen är det dags för nya årgång av Crystallum! Familjen Finlayson är med all rätt den familj som dyker upp när vi tänker på högkvalitativ pinot noir och chardonnay från Sydafrika. Om pappa Peter var den som banade vägen med Bouchard-Finlayson så är det Peter-Allan med Crystallum som gett Sydafrika viner som på allvar konkurrerar med toppviner på druvorna från hela världen.

I år är vi glada över att en ny vingårdsbetecknad chardonnay adderats till uppställningen. Ferrum heter tillskottet och förutom det har vi även fått in The Agnes, Clay Shales, Peter Max, Mabalel, Cuvée Cinema och Bona Fide, av årgång 2020.

Vår allokering är liten men naggande god.

 

TILL VINERNA

Små partier 26 oktober

Paret David & Nadia Sadie lanserade sitt första vin så sent som år 2010, men deras eftertänksamma och varsamma förhållningssätt till både vingårdsarbetet och vinmakandet har etablerat dem som två av de starkast lysande stjärnorna i vad som ibland kommit att kallas för "the Swartland Revolution". Nu har vi den stora glädjen att få presentera årgång 2020 av deras pinotage, vilken tar druvsorten till nya höjder av elegans, smakrikedom och drickglädje.

Resultatet blev ett vin med uttrycksfull och generös frukt, med bibehållen syra och balanserat mogna tanniner. David & Nadia Pinotage 2020 är ett klingande rödfruktigt vin med toner av hallon och körsbär med aromatiska och örtiga nyanser. Enligt David själv en årgång som ovanligt nog passar både för lagring såväl som för omedelbar njutning.

Vi lanserar 4800 flaskor av David & Nadia Pinotage 2020 den 26 oktober.

 

TILL VINET

Små partier 19 oktober

Utmärkelserna har haglat över Gimenez Mendez sedan de grundade familjeegendomen 1991. Idag är de ansedda som en av de främsta vinfirmorna i Uruguay. Hela familjen är involverad i firman på ett eller annat sätt och tillsammans kompletterar de varandra väl. Gimenez Mendez är av åsikten att vin i världsklass bara kan skapas när både tradition och precision får ta plats i processen. De vet också att kunskap, erfarenhet och teknik inte räcker hela vägen utan de allra bästa druvorna.

Den 12 oktober lanseras 4800 flaskor av Gimenez Mendez Premium Tannat 2018. Vinet är intensivt och direkt, med toner av mörka plommon, björnbär och drottningsylt i förgrunden, uppbackade av väl avvägda inslag vanilj och kryddor. Fylligt med friska syror och mogna tanniner i ett balanserat avslut. Vinet är ditt för 179 kr.

 

TILL VINET

Våra producenter

Vill du ta emot inspirerande nyhetsbrev från oss?

Lär känna våra producenter och deras viner. Få inbjudningar till winemakers dinners och andra evenemang som vi anordnar. Inspireras av goda recept och om klassiska och oväntade kombinationer av mat och dryck. Fördjupa dig inom vinkunskap. Få tips om våra nyheter i fasta sortimentet och beställningssortimentet och säkerställ att du inte missar våra exklusiva nyheter på Systembolaget.

Behöver du fler anledningar att registrera dig för att få vårt nyhetsbrev?

Fyll i din epostadress i fältet nedan.

 Klimatsmarta förpackningar för vin


I den era av sociala och klimatmässiga förändringar som vi befinner oss i har begreppet hållbarhet kommit att ta en mer central plats i många människors medvetande. Aldrig förr har vi varit så noga med hur vi konsumerar olika varor eller så ifrågasättande över konsumtion över huvud taget. Efterfrågan på exempelvis grönare former av resande, miljömärkta kläder och ekologisk mat har ökat dramatiskt de senaste åren. Det har fått en mängd olika industrier, inte minst vinbranschen, att se över sitt hållbarhetsarbete. En stor utmaning för den globala vinproduktionen består i hur de viner som produceras ska fraktas till konsument på ett så hållbart sätt som möjligt. Här spelar förpackningen en avgörande roll.


LÄS MER

 

 

VÅR HISTORIA

Quaffable Wines

Med bara några år på nacken är Quaffable Wines redan ett etablerat namn på den svenska vinmarknaden och blev som yngsta importör någonsin tilldelad utmärkelsen Årets Importör av Allt om Vin på årsdagen två år efter starten. Detta är något vi är enormt stolta över, men också något som gör oss ödmjuka och som sporrar oss att fortsätta ligga i framkant, både vad gäller att hitta prisvärda folkliga favoriter och att hitta de gömda skatterna för mer kräsna och nyfikna finsmakare. En sak förenar dock alltid de viner som vi säljer - de är viner man gärna tar en sipp till av. Quaffable har ingen direkt översättning på svenska men översätts närmast som klunkbart och det är något förenklat precis det vi står för - klunkbara viner.

 

Läs mer