Assyrtiko Wild Ferment

  • 2017
  • Gaia Wines
  • Grekland, Santorini

199 kr

  • 750 ml
  • Art.nr 96264

Sortiment Privatimport

Förslutning Syntetkork

Alkoholhalt 13,5 %

Vita torra viner

Karaktär

Nyanserad och fruktig med fatkaraktär, frisk syra och inslag av mogen citrus, gula plommon, mineral, vita blommor och nougat.

Tillverkning

Druvorna macererar under 12 timmar vid 10 grader celsius varefter delar av musten jäser på små 1000 liter stora ståltankar och resten på 225 l stora fat av amerikansk och fransk ek samt acacia. Temperaturen tillåts sedan att stiga av sig själv utan yttre påverkan och den jäststam som överlever är den som styr jäsningen vilket innebär att något unikt händer i varje liten tank och fat. Efter avslutad jäsning väljer man ut de enbart de tankar och fat som ger rätt profil av Assyrtiko av högsta kvalitet.

Passar till

Njut med grillade fisk och skaldjur eller rätter av fågel och ljust kött.