Costa Azul Sauvignon Blanc-Moscatel

  • 2021
  • Bodegas Lozano
  • Spanien, Vino de la Tierra Castilla

223 kr

  • BiB 3000 ml
  • Art.nr 6588

Sortiment Systembolagets fasta

Alkoholhalt 13,0 %

Vita torra viner

Ekologiskt

Bib

Vegan

Karaktär

Torrt, friskt, fruktigt och aromatiskt vin med inslag av krusbär, lime, persika, ananas och apelsinblom. Vinet har en lätt kropp och en pigg och läskande syra i en synnerligen inbjudande stil.

Tillverkning

Druvorna krossades och musten fördes direkt över på rostfria ståltankar för att påbörja alkoholjäsningen. De båda druvsorterna fick jäsa separat vid en låg temperatur (12-14 grader) för att bevara de fruktiga aromerna. Efter avslutad jäsning och slutlig fick vinet lagra ytterligare några veckor i ståltank för att harmoniera innan det levererades till slutlig destination för att fyllas i box.

Passar till

Perfekt som sällskapsvin eller till lättare rätter av vit fisk, skaldjur eller till en sallad med getost.

Information

Bodegas Lozanos historia inleds redan 1853 då familjen Lozano planterade sina första egna vingårdar i Villarrobledo, en liten stad belägen i provinsen Albacete i Kastilien-la-Mancha. Sedan dess har fyra generationer skött produktionen och fokus har alltid legat på att respektera och ta hand om jorden samtidigt som man vill driva ett framgångsrikt företag. En stor del av odlingen sköts därför i dagsläget ekologiskt. Hårt arbete har lagts på att modernisera alla arbetsprocesser från vingård till vineri för att maximera kvalitet utan att för den sakens skull bortse från traditionerna i regionen. Därför använder man sig främst av lokala druvsorter och strävar efter att framställa viner som uttrycker deras individuella karaktär.