Campolargo

Martinho, en vinbonde från Mogofores, producerade rött vin så tidigt som på tidigt 20-tal och var på den tiden en av de sällsynta odlare som sorterade de gröna och blå druvorna och producerade högkvalitativa och erkända vita viner. Båda vinerna såldes som bulk till locala köpmän som buteljerade vinerna. 

När han gick bort på slutet av 60-talet tog sonen Manuel över egendomen och genomförde ett omfattande moderniseringsarbete och utökade vingårdsarealen. Trots detta övergavs vinproduktionen och druvorna såldes.

I mitten av 90-talet började man experimentera med de olika druvsorterna som planterats sedan 60-talet, varav många var helt nya för regionen, och då togs även beslutet om en kursändring att återuppliva vinproduktionen och att bygga ett nytt vineri och de första vinerna från Campolargo producerades från årgång 2000.

Nu drivs egendomen av tredje generationen med Jorge Camporlargo ansvarig för vingårdarna och Carlos Campolargo för vineriet. Joana Campolargo är fjärde generationen som ansvarig för export och administration.

110 hektar vingårdar ligger i Quinta de S. Mateus i S. Lourenço do Bairro där jordmånen är en blandning av olika leror och på de högre belägna delarna uppblandat med sand. Ytterligare 60 hektar ligger i Arcos, Quinta de Vale de Azar. Här är jordmånen sandig, med inslag av lera och kalksten. 

De röda druvor som odlas är Baga, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Pinot Noir, Trincadeira da Bairrada (periquita) och Cabernet Sauvignon och de kompletteras med de gröna druvorna Bical, Arinto, Cerceal och Verdelho.

Vineriet ligger i Quinta de S. Mateus.