Cave Pascal

Yves Cheron är femte generationens vinmakare och kommer ursprungligen från Côtes de Nuits i Bourgogne, där hans farfar drev domänen Paul Misset. Han flyttade dock ner till södra Rhônedalen och byn Gigondas 1983, efter att hans far Denis två år tidigare köpt upp egendomen Domaine du Grand Montmirail för att bredda familjens portfölj av ursprung. Yves tog så småningom över driften för Grand Montmirail, och 2002 tog han även över Paul Misset. Expansionen fortsatte kort därefter med anskaffning av vingårdar i Crozes-Hermitage, Beaumes de Venise och Côtes du Rhône.

I Gigondas äger man för närvarande kring 70 hektar, som uteslutande är planterade på sluttningar och terrasser på den södra sidan av den berömda bergskedjan Dentelles de Montmirail. Läget ger bra solexponering vilket leder till hög fruktmognad, medan bergens höjd skyddar mot den kraftiga Mistral-vinden. Vingårdar är också bland de högst belägna i Gigondas, och ligger på mellan 300-350 meter över havet. Huvudsakligen har man planteringar av Grenache där rankorna är mellan 30-50 år gamla, och sköreduttagen hålls låga för att öka koncentrationen i frukten. All skörd görs för hand, och filosofin kring vingårdsarbetet baseras på miljömedvetenhet och hållbarhet.