Jean Perrier et Fils

Savoie må vara en av Frankrikes mindre regioner, men den väger upp detta med stor personlighet och unikhet. En producent med djup kunskap om regionen är Domaine Jean Perrier, som började odla druvor här redan 1853. Som pionjär i regionen var Jean Victor Perrier den första i Savoie som buteljerade sin egen produktion 1947.

I dag drivs Domaine Jean Perrier av de tre bröderna Philippe, Christophe och Gilles, som tog över på 1980-talet från sin far, Gilbert Perrier. Perrier-bröderna brukar sina vingårdar enligt ekologiska principer även om de inte är certifierade, och allt jobb i vingårdarna, inklusive skörden, görs för hand.

Med fokus på inhemska druvor är deras vingårdar dedikerade till bland annat Jacquère, Altesse, Bergeron (som är det lokala namnet för Roussanne) och Mondeuse. Gilles Perrier menar att "passionen och hängivelsen till våra historiska druvsorter visas i det hårda arbete som vi lägger ner i de branta och svårjobbade vingårdarna, och märks framför allt i slutliga höga kvaliteten på våra viner. Druvorna i Savoie är i stort sett okända utanför regionen och många av dem kan inte hittas någon annanstans, och därför är det vårt ansvar att förvalta dem på bästa möjliga sätt".