Sotomonte Verdejo

  • 2019
  • Álvarez y Díez
  • Spanien, Castilla Y Leon

159 kr

  • BiB 1500 ml
  • Art.nr 2403

Sortiment Systembolagets fasta

Alkoholhalt 13,0 %

Vita torra viner

Bib

Karaktär

Frisk, fruktig, ungdomlig och något aromatisk smak med inslag av honungsmelon, äpplen, krusbär, persika, färska örter och citrus.

Tillverkning

Druvorna avstjälkades, krossades och gick igenom några timmars skalmaceration innan jäsningen inleddes i rostfria ståltankar vid en temperatur på max 17 grader. 30 % av vinet lagrades i ståltankar på sin jästfällning i 3 månader innan slutlig blend och buteljering.

Passar till

Perfekt som sällskapsvin, till skaldjur eller till en matig sallad med getost och rödbetor.

Information

Med nära 80 år på nacken är Álvarez y Díez är en av de mest historiska egendomarna i D.O. Rueda, som, liksom de flesta firmor med en lång historia, har genomgått många förändringar. I sin nuvarande form kan man dock säga att Alvarez y Díez existerat sedan 1977, då den nyblivne ägaren Enrique de Benito bestämde sig för att modernisera produktionsprocessen och utveckla vineriet till att bli ett av de mest sofistikerade i hela regionen. Fokus kom dock fortsatt att ligga på den i Spanien mycket populära druvsorten Verdejo, och ambitionen var att göra viner som levde upp till druvans höga kvalitetspotential.