Kantarelltoast med lamm, lök, parmesan och persilja


Så här gör du för 2 portioner förrätt:

150 g Lammfile
2 st rostbröd
0,5 dl hellmans majonnäs
0,5 dl riven parmesan
1 kruka persilja
1 st silverlök
Smör att steka i

 

1. Blanda majonnäsen med parmesan. Smaka upp med salt och lite vitvinsvinäger
2. Skär bort kanterna på rostbrödet och stek i rikligt med smör.
3. Riv ner svampen i mindre bitar och stek i rikligt med smör. Smaka av med salt.
4. Skär silverlöken så tunt du kan, helst med mandolin om du har.
5. Stek lammet på hög temp i smör och olja tills de har en innertemp på 55C. Låt vila 10 min innan du skär upp det. (Obs. Lammfile steker klart snabbt så passa det hela tiden)

Lägg det smörstekta rostbrödet på en tallrik, toppa med majonnäsen, lök, persilja, svamp och det stekta lammet.

Detta är egentligen en väldigt vinvänlig rätt där man kan välja sitt röda favoritvin. Dock tycker vi att det texturmässigt passar bättre med ett lite lättare vin med måttliga tanniner och en frisk syra som skär igenom och lyfter rätten. Om du föredrar vitt vin kommer det att passa bäst med ett smakrikt vin, gärna med en nötig fatkaraktär som matchar svampen och parmensanen.