Quaffable Wines

Välkommen till Quaffable Wines!

Vi på Quaffable Wines anser att vin främst är en dryck att njuta av och vi gillar framförallt viner du gärna dricker mer än en sipp av. Det engelska ordet quaffable saknar visserligen ett motsvarande svenskt ord, men skulle kunna beskrivas som njutbart i stora klunkar. Även fransmännen har en liknande term och talar om vins de soif; klunkviner skulle en inte alltför vågad översättning kunna lyda.

Vad är då ett Quaffable Wine? Vi menar att det är viner som du inte behöver tänka på om du vill ha en andra mun av. Du vet att du vill det. Detta betyder inte att ett Quaffable Wine skulle vara ett enkelt, publikfriande vin utan komplexitet. Tvärtom anser vi att många av de stora vinerna från världen över är just Quaffable Wines, men ett Quaffable Wine är inte "intressant" utan att vara njutbart, det är båda delarna.

Det som gör ett vin njutbart för oss är inte extraktion, alkohol eller mängden av rostade fat. Vi jobbar inte med viner som vill vara störst och synas mest. Vår ambition är att erbjuda viner där den öppnade flaskan inte sparas till dagen efter och vi tror att dessa viner snarare har fokus på elegans, fräschör och en nerv som gör att du vill dricka ett glas till av dem.

Vi vet att det går att hitta goda viner i alla delar av världen och i alla prislägen. Givetvis ger olika regioner och druvor olika förutsättningar, liksom priset, men det är inte avgörande för huruvida ett vin är ett njutbar enligt oss.

På Quaffable Wines älskar vi traditionstyngda viner där munkar lade grunden genom att plantera druvor på medeltiden och vars finess utvecklats under århundraden. Vi älskar tillika moderna vinmakare som saknar tradition, eller helt enkelt struntar i den eftersom de anser att de viner som traditionellt sett gjorts på deras plats inte visar den fulla potential de tror sig kunna uppvisa i sina egna viner.

Vi på Quaffable Wines älskar helt enkelt njutningsbara viner gjorda av vinmakare som vill göra viner till dess fulla potential inom de förutsättningar de har. Vi älskar viner som väcker känslor hos oss och vi dricker gärna dessa viner i stora klunkar. Vi hoppas att även du gör det.

 

Daniel Turpeinen

VD & PARTNER

Med en bakgrund inom humaniora med studier i litteraturvetenskap, filmvetenskap, konst, idéhistoria och litterärt skapande var det kanske inte helt väntat att jag skulle grunda ett av Sveriges snabbast växande vinföretag. Extrajobb under studierna på en Systembolagsbutik väckte vinintresset och med start i deras interna kursutbud såg jag till att förkovra mig inom vinkunskap, något jag sedan följde upp med självstudier i WSET  Diploma. Efter många år på olika enheter på Systembolaget valde jag 2008 att gå över till importsledet där jag framgångsrikt arbetat framför allt med new product development hos ett antal importörer. Nu driver jag sedan december 2014 Quaffable Wines och det känns inte längre helt oväntat.
 

Telefon: 072-710 77 33
daniel@quaffablewines.se

 

Anna-Karin Ene

PRODUKTCHEF

Det första vinet jag drack och gillade var en mjuk Chianti och ganska länge därefter såg jag mig själv som rödvinsdrickare, kanske för att de vita viner jag provat var undermålig riesling i blå flaskor. Nu skulle jag säga att jag oftare väljer vitt än rött, men det är naturligtvis tillfället och maträtten som avgör. När jag under studier i industriell ekonomi halkade in på Systembolaget hittade jag äntligen svaret på vad jag ville göra när jag blev stor. Jobba med vin! Efter många år på Systembolaget har jag sedan 2010 arbetat som produktchef hos etablerade aktörer i branschen och sedan 2017 är jag en aktiv del i "familjeföretaget". 

 

Telefon: 070-6533239
anna-karin@quaffablewines.se 

Är du restaurangkund?

Quaffable Wines är del av Vingruppen, en av Sveriges ledande importörsgrupper. Med våra systerbolag delar vi ett vasst och drivet försäljningsteam med hela Sverige som arbetsplats och som dessutom har branschens bredast sortiment.

Kontakta våra säljare om du är intresserad av att köpa våra klunkbara viner till er restaurang. 

Till Vingruppen