Les Vignobles Boissier

Familjen Boissier har varit aktiva i vinbranschen i Occitanien, som är en av de största vinodlingsregionerna i världen, sedan 1946. Efter fyra generationer har familjen byggt upp ett stort nätverk. Deras styrka ligger i att utveckla samarbeten med lokala vinodlare. Genom att knyta rätt personer till varandra har de lagt grunden till många viner från södra Frankrike. Drivkraften är att dela med sig att det sydfranska sättet att leva.

2017 förvärvade familjen Boissier åtta hektar vingårdar i Pays d'Oc och sex hektar i Costières de Nîmes och grundade Les Vignobles Boissier. Idag drivs firman av syskonen Mélanie och Alexandre Boissier.

Landskapets breda palett med en mångfald av olika terroirer och klimat gör att de kan erbjuda en mängd olika viner – alltid med de sydfranska druvsorterna och appellationerna i Languedoc i fokus.

Vi är glada över att nu kunna presentera Glou-Glou Corbières, som produceras av Quaffable Wines i samarbete med Les Vignobles Boissier. Glou-Glou är en ekologisk ståltankslagrad blend av syrah, mourvèdre och grenache och är josigt och rättframt men strukturerat.

Viner i sortimentet

Röda viner

Frankrike