Quaffable wines översätts närmast med klunkbara viner, alltså viner du inte behöver tänka på om du vill ha en andra mun av - du vet att du vill det. Det är viner som besitter en nerv som gör dem njutbara i stora klunkar och får dig att törsta efter mer, vad fransmännen kallar "vins de soif".

Vi letar inte efter viner som är "intressanta" utan att vara njutbara. För oss ska vin vara båda delarna. De ska tilltala den som inte kan något av vin med sin charm och erbjuda den erfarna vinkonnässören komplexitet och en känsla av ursprung och druva. Njutbart för oss definieras inte av extraktion, alkohol eller mängden av rostade fat. Vi tror på viner med elegans och fräschör som gör att den öppnade flaskan sällan räcker till för att sparas till dagen efter. Dessa viner hittar vi världen över, av olika druvor och i alla prislägen.

Vill du vara med i vår vinklubb?

Join the Quaffables och få tillgång till:

• Förhandsinfo om våra nyheter och lanseringar på Systembolaget.
• Möjlighet att köpa exklusiva viner (samt utvalda vinlådor) via dolda artikelnummer som endast erbjuds till vinklubbens medlemmar.
• Inbjudningar till evenemang med våra vinmakare, och med oss!
• En chans att fördjupa dina vinkunskaper, ta del av recept och spännande mat- och vinkombinationer, samt lära känna våra producenter via våra nyhetsbrev.

Medlemskapet är självklart kostnadsfritt och går att avsluta när du vill.

Fyll i din epostadress i fältet nedan.

Meet the Winemaker - Lis Clément

Bodega Clément grundades vid millenniumskiftet av Carlos Clément. Fokus ligger på andra druvor än Argentinas traditionella druva malbec. Viner gjorda på druvor som den italienskättade bonarda eller criolla som handlar mindre om kraft och koncentration och mer om samtida elegantare uttryck.

Idag ansvarar Carlos dotter Lis för produktionen och vinmakare är kusinen Matías Morcos. Tillsammans är de en del av rörelsen "La Revolución del Este", som grundats för att visa vad vinerna från östra Mendoza kan uttrycka.

Den 22 mars kl 17-19 bjuder Lis Clément in till meet and greet på Stockholms första latinamerikanska vinbar, Tocayo. Ta chansen att ställa dina frågor och smaka vinerna, som kommer att finnas till fina priser. 

Vinbarshäng på Borasco

Vi vill träffa er! Ungefär den sista tisdagen varje månad hänger vi på Borasco vid  Tjärhovsplan i Stockholm och häller klunkbara viner till kompispriser.

Nästa tillfälle är den 28 mars kl 17-20.

Då kommer vi att prova pét-nat från hjärtat av Soave, läckert klarröd lambrusco di sorbara, elegant sydafrikansk vit blend från kultproducent, elegant och mineraldrivet vin från Ligurien, josigt och läskande rödvin från Down Under och druvtypisk ekologisk cabernet franc från Loire. Slurp!

På glas den 28 mars

The Quaffables Vol 1

Som första vinklubbserbjudande har vi tagit fram en blandlåda som innehåller några av de viner som representerar vad vi står för.

- Bubbelgumsrosa seriös, biodynamisk pét nat
- Elegant tolkning av en burgundisk druva på vift i Oceanien
- Orangevin från en hantverksproducent i trendiga Loire
- Bobal från producenten som satte druvan på kartan
- Höghöjdsodlad lokal alpdruva från Italien
- Back vintage av en banbrytande pinotage från kultproducent

Som medlem i The Quaffables kan du köpa vinlådan med de sex vinerna för 1140 kr det dolda artikelnumret som mejlades ut till alla medlemmar.

Viner i The Quaffable Vol 1