Quaffable wines översätts närmast med klunkbara viner, alltså viner du inte behöver tänka på om du vill ha en andra mun av - du vet att du vill det. Det är viner som besitter en nerv som gör dem njutbara i stora klunkar och får dig att törsta efter mer, vad fransmännen kallar "vins de soif".

Vi letar inte efter viner som är "intressanta" utan att vara njutbara. För oss ska vin vara båda delarna. De ska tilltala den som inte kan något av vin med sin charm och erbjuda den erfarna vinkonnässören komplexitet och en känsla av ursprung och druva. Njutbart för oss definieras inte av extraktion, alkohol eller mängden av rostade fat. Vi tror på viner med elegans och fräschör som gör att den öppnade flaskan sällan räcker till för att sparas till dagen efter. Dessa viner hittar vi världen över, av olika druvor och i alla prislägen.

Vill du vara med i vår vinklubb?

Join the Quaffables och få tillgång till:

• Förhandsinfo om våra nyheter och lanseringar på Systembolaget.
• Möjlighet att köpa exklusiva viner (samt utvalda vinlådor) via dolda artikelnummer som endast erbjuds till vinklubbens medlemmar.
• Inbjudningar till evenemang med våra vinmakare, och med oss!
• En chans att fördjupa dina vinkunskaper, ta del av recept och spännande mat- och vinkombinationer, samt lära känna våra producenter via våra nyhetsbrev.

BLI MEDLEM

Vinbarshäng på Borasco

Den tredje tisdagen i månaden hänger vi på Borasco på Tjärhovsplan i Stockholm och häller klunkbara viner till kompispriser.

Nästa tillfälle är den 26 september kl 17-20 och då provar vi vinerna ur det kommande släppet, The Quaffables Vol 3.

Jämför burgundisk pinot noir från ikoniska Domaine de Montille och Premier Cru-vin från Maison Chanzy. Förförs av nebbiolo från legendaren Bruno Giacosa på klassisk nebbiolo-mark eller från de svindlande höjder där Cristina på Tenuta Scerscé håller till. Imponeras av trendiga spanska viner från kultproducenterna Mengoba och Ponce.

TILL EVENEMANGET

På glas den 29 augusti

The Quaffables Vol 2 "Zahel"

Vårt andra vinklubbserbjudande kommer från Alex och Hilary på den ekologiska och biodynamiska vingården Weingut Zahel i Österrike.

Vi har plockat ihop ett gäng endruveviner från de limiterade specialserierna An Amphora och Ein Kleines Fass.

Som medlem i The Quaffables kommer du kunna köpa vinlådan med sex viner för endast 1248 kr via det dolda artikelnumret som mejlades ut till alla medlemmar den 24 maj.

Har du inte fått mejlet? Kontakta Love!

Viner i The Quaffables Vol 2 "Zahel"

The Quaffables Vol 1

Som första vinklubbserbjudande har vi tagit fram en blandlåda som innehåller några av de viner som representerar vad vi står för.

- Bubbelgumsrosa seriös, biodynamisk pét nat
- Elegant tolkning av en burgundisk druva på vift i Oceanien
- Orangevin från en hantverksproducent i trendiga Loire
- Bobal från producenten som satte druvan på kartan
- Höghöjdsodlad lokal alpdruva från Italien
- Back vintage av en banbrytande pinotage från kultproducent

Som medlem i The Quaffables kan du köpa vinlådan med de sex vinerna för 1140 kr via det dolda artikelnumret.

Viner i The Quaffable Vol 1