Quaffable wines översätts närmast med klunkbara viner, alltså viner du inte behöver tänka på om du vill ha en andra mun av - du vet att du vill det. Det är viner som besitter en nerv som gör dem njutbara i stora klunkar och får dig att törsta efter mer, vad fransmännen kallar "vins de soif".

Vi letar inte efter viner som är "intressanta" utan att vara njutbara. För oss ska vin vara båda delarna. De ska tilltala den som inte kan något av vin med sin charm och erbjuda den erfarna vinkonnässören komplexitet och en känsla av ursprung och druva. Njutbart för oss definieras inte av extraktion, alkohol eller mängden av rostade fat. Vi tror på viner med elegans och fräschör som gör att den öppnade flaskan sällan räcker till för att sparas till dagen efter. Dessa viner hittar vi världen över, av olika druvor och i alla prislägen.

Vill du vara med i vår vinklubb?

Join the Quaffables och få tillgång till:

• Förhandsinfo om våra nyheter och lanseringar på Systembolaget.
• Möjlighet att köpa exklusiva viner (samt utvalda vinlådor) via dolda artikelnummer som endast erbjuds till vinklubbens medlemmar.
• Inbjudningar till evenemang med våra vinmakare, och med oss!
• En chans att fördjupa dina vinkunskaper, ta del av recept och spännande mat- och vinkombinationer, samt lära känna våra producenter via våra nyhetsbrev.

BLI MEDLEM

Vinbarshäng på Borasco

Den tredje tisdagen i månaden hänger vi på Borasco på Tjärhovsplan i Stockholm och häller klunkbara viner till kompispriser.

Nästa tillfälle är den 28 november kl 17-20.

Det är dags för säsongsavslutning! Allting har ett slut, så också den här terminen på Borasco. Den sista tisdagen i november har vi besök från Recaredo och vi serverar läckra bubblor från Penedès. Dessutom kan den nyfikna prova ett urval av viner ur årets sista vinlåda.

TILL EVENEMANGET

På glas den 28 november

The Quaffables Vol 4 "Chardonnay"

Chardonnay ligger bakom en mångfald av vinstilar runtom i världen, så pass många att det finns något för alla. Chardonnay kallas ibland för vinmakarens druva eftersom det finns många sätt att sätta sin prägel på vinet. Som konstnären använder sin canvas formar vinmakaren chardonnay efter sin vision. The Quaffables Vol 4 "Chardonnay" visar upp sex olika tolkningar av druvan av vinmakare vi gillar.

Som medlem i The Quaffables kommer du kunna köpa vinlådan med sex viner för endast 1500 kr via det dolda artikelnumret som mejlades ut till alla medlemmar.

Har du inte fått mejlet? Kontakta Love!

Viner i The Quaffables Vol 4 "Chardonnay"