Escala Humana

Germán Massera har arbetat som vinmakare sedan 2003 och hade ett gediget CV med många toppvinerier som uppdragsgivare när han och hans fru Ayelen 2015 beslöt sig för att starta en egen firma. Sitt dagliga levebröd får Germán fortfarande från arbetet som vinmakare hos Michilini Brothers, men med Escala Humana vill han och Ayelen göra något annat.

De lockades av de övergivna vingårdar som finns att hitta i Uco-dalen i Argentina, en gång planterade av europeiska immigranter. Där kan man hitta druvsorter som nästan glömts bort i landet och man kan fyllas av en känsla av att tiden stått still. Två vingårdar blev de extra förtjusta i och där odlar de bland annat malvasia, bequignol och sangiovese.

Escala Humana strävar efter att varje dag förstå sina vingårdar lite bättre och de vill bli som en naturlig del i landskapet. De har valt att bosätta sig i anslutning till vingårdarna för att kunna uppmärksamma även små förändringar i landskapet och anpassa sitt vingårdsarbete därefter.

Vinkällararbetet är varsamt och sker med minimal handpåläggning med målsättning att ge ett så sanningsenligt utryck av sin terroir som möjligt.

De är inte intresserade av att göra viner som inte sticker ut ur mängden – varje vin har en riktning och ett budskap. Vinerna är lätta, eleganta och inte minst personliga.