Suertes del Marqués

2006 tog Jonatan Garcia Lima steget att börja producera viner under egen etikett, och familjefirman Suertes del Marqués såg dagens ljus. Familjen hade då odlat och sålt vidare druvor i Valle de La Orotava på Teneriffa i 20 år, Jonatan såg potentialen i de inhemska druvsorterna han odlade drevs av en önskan att sprida den känslan av sitt ursprung som de förmedlar.

En stor del av vinstockarna i Suertes del Marqués vingårdar är oympade och har under 100-tals år växt i samspel med naturen. Den mineraliska jordmånen på Teneriffa märks tydligt i vinerna. Vingårdsarbetet och skörden sker för hand och i den mån sjukdomar uppstår i vingårdarna behandlas dessa lokalt och med naturliga metoder.

I vinkällaren sker arbetet med minimal handpåläggning. Det innebär att vinerna enbart jäser enbart av den jäst som naturligt finns på druvans skal, vinet lagras utan omrörning och att endast minimal mängd sulfiter tillsätts.

I vinkällaren finns det cementtankar i olika storlekar, mindre ekfat, foudres, om 500 liter och större ekliggare om 2000 till 4500 liter. I den mån ek används är det äldre, neutrala fat som använda. När vinerna är blendade vilar de i rostfria ståltankar innan det är dags för buteljering.

Viner i sortimentet