Peltier Winery

1985 köpte paret Rodney och Gayla Schultz in första vingård i Lodi. Vingården var belägen mellan Peltier Road och Kennefick Road och den förstnämnda av dessa vägar fick namnge det då lilla vineriet. Idag har det blygsamma familjeföretaget vuxit och Peltier är idag inte bara en av de ledande druvodlarna i appellationen utan även ett producentnamn som nämns som en av de kommande stjärnorna. Den ursprungliga vingården om 16 hektar uppgår nu till nästan 500 hektar vinodlingar med inte mer än 14 olika druvsorter planterade med alltifrån klassiker som Cabernet Sauvignon och Zinfandel till mer exotiska druvor som Vermentino och Terroldego Rotaliano.

Att odla druvor av högsta klass och göra spännande viner av egendomens frukt är naturligtvis extremt viktigt, men för familjen Schultz är det lika viktigt att det görs på ett hållbart sätt. Med det menar familjen ett sätt som är hållbart miljömässigt för framtida generationer och även uttrycker regionens sanna natur och karaktär.

För att kunna garantera detta var de en av de första druvodlarna i Lodi att bli certifierade av Lodi Rules, ett tredjeparts certifieringsprogram som består av en kommitté av forskar, odlare, biologer och rådgivare för farmdrift. Reglerna som sätts för certifieringen är hårda och baserade på ett traditionellt jordbruk med metoder som användes av deras farföräldrar.

Röda viner

USA