Peltier Winery

1985 köpte paret Rodney och Gayla Schultz in första vingård i Lodi. Vingården var belägen mellan Peltier Road och Kennefick Road och den förstnämnda av dessa vägar fick namnge det då lilla vineriet. Idag har det blygsamma familjeföretaget vuxit och Peltier är idag inte bara en av de ledande druvodlarna i appellationen utan även ett producentnamn som nämns som en av de kommande stjärnorna. Den ursprungliga vingården om 16 hektar uppgår nu till nästan 500 hektar vinodlingar med inte mer än 14 olika druvsorter planterade med alltifrån klassiker som Cabernet Sauvignon och Zinfandel till mer exotiska druvor som Vermentino och Terroldego Rotaliano.

Att odla druvor av högsta klass och göra spännande viner av egendomens frukt är naturligtvis extremt viktigt, men för familjen Schultz är det lika viktigt att det görs på ett hållbart sätt. Med det menar familjen ett sätt som är hållbart miljömässigt för framtida generationer och även uttrycker regionens sanna natur och karaktär.

För att kunna garantera detta var de en av de första druvodlarna i Lodi att bli certifierade av Lodi Rules, ett tredjeparts certifieringsprogram som består av en kommitté av forskar, odlare, biologer och rådgivare för farmdrift. Reglerna som sätts för certifieringen är hårda och baserade på ett traditionellt jordbruk med metoder som användes av deras farföräldrar.

Susana Rodriguez Vasquez, eller Susy som hon kallas, är den karismatiska vinmakaren som idag ansvarar för Peltiers viner. Ursprungligen från Bolivia, men kom till USA via en praktikplats för ekologisk odling som ledde till en position hos Gallo där hon var en medlare mellan druvodlarna och vinmakarna. Det var då hon upptäckte sitt kall som vinmakerska och började studera vinmakning hos ansedda universitet Davis i Kalifornien. Innan hon 2016 steg in som huvudvinmakare arbetade hon i dryga tio år som vinmakare hos Gallo och Constellation. I Susy har Peltier verkligen funnit den länk som förmår att förverkliga paret Schultz önskan om att i sina viner ge er Lodis sanna terroir.

Röda viner

USA