Skål och välkommen!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Historien om Seppeltsfield börjar redan 1850, då de schlesiska emigranterna Joseph och Johanna Seppelt förvärvade 63 hektar land i Barossa för ett pund styck. Tanken var från början att de skulle odla tobak då det var detta de livnärt sig på innan flytten, men snart insåg de möjligheterna att odla druvor och ett större fokus kom att hamna på vinodling. Joseph hade redan från början höga ambitioner för verksamheten och började snart exportera till England, där vin från Australien passade "imperiets preferenser".
1867 färdigställdes Seppeltsfields första stora källare för produktion och lagring, men dessvärre gick Joseph plötsligt bort året därpå och kunde inte vara med att se företagets utveckling. Parets äldsta son Benno Seppelt tog över huvudansvaret efter Josephs död, och drev kvalitetsambitionen ännu högre då han 1888 lät bygga regionens första källare som helt förlitade sig på gravitation. Denna källare kom att bli instrumentell för tillverkningen av firmans stilla viner, och efter en stor restaurering så används den än idag.
Även om Seppeltsfield är välkända för sina extremt långlagrade starkviner (varje år släpper de ett vin som lagrats i 100 år), så menar de själva att fundamentet som deras hela produktion vilar på består av de stilla vinerna från den så kallade "Village"-serien. I den ingår viner gjorda på de druvsorter som är klassiska för Barossa, med Shiraz, Grenache och Mataro i spetsen, tillsammans med druvsorter som kan tyckas lite mer udda men likväl anpassade till det lokala klimatet, som Nero d'Avola, Touriga Nacional och Vermentino. Målsättningen är en nytänkande vinmakning baserad på de traditionella starkvinsdruvorna, vilka på många sätt varit centrala i Barossas tidiga framgång som vinregion, men att lyfta in dem i samtiden med ett tydligt, fokuserat och elegant uttryck.