Skål och välkommen!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Bodegas Lozanos historia inleds redan 1853 då familjen Lozano planterade sina första egna vingårdar i Villarrobledo, en liten stad belägen i provinsen Albacete i Kastilien-la-Mancha. Sedan dess har fyra generationer skött produktionen. Fokus har alltid legat på att respektera och ta hand om jorden samtidigt som man vill driva ett framgångsrikt företag. En stor del av odlingen sköts därför i dagsläget ekologiskt. Hårt arbete har lagts på att modernisera alla arbetsprocesser från vingård till vineri för att maximera kvalitet utan att för den sakens skull bortse från traditionerna i regionen. Därför använder de sig främst av lokala druvsorter och strävar efter att framställa viner som uttrycker deras individuella karaktär.
Vineriet i Villarrobledo är fortfarande navet kring vilket hela produktionen kretsar. Vingårdarna här är belägna på kring 740 meter över havet, vilket bidrar till att ge vinerna fräschör och spänst. De första rankorna som planterades här var av druvsorten Airén, vilken fortfarande utgör en av de 15 druvsorter som idag odlas. Utöver dessa vingårdar har Bodegas Lozano även etablerat sig i Rioja Alavesa och har sedan 2018 även ett vineri i regionen. Vid foten av bergskedjan Sierra Cantabria odlar man tempranillo och viura i mycket gamla vingårdar, somliga kring 100 år gamla. För att visa upp vad de anser är unika vinregioner har Lozano även börjat arbeta mycket inom den växande vinturismen och vill genom den öka konsumenternas kunskap och känsla kring vinframställning och därmed skapa ett mervärde för dem då de dricker vinerna.