Bodegas Antonio Arráez

Vineriet anlades 1916 av lokala vinodlare som ville vinifiera sina egna druvor. 1950 köpte Don Antonio Arráez Garrigó egendomen och började sälja vin under eget namn, såväl buteljerade viner som bulkvin. Sedan dess har företaget förblivit en familje-egendom som idag driva av Toni Arráez. Efter att ha arbetat för andra vinproducenter i Rioja och Ribera del Duero återvände han 2007 och tog över efter sin far som pensionerade sig.
Förutom vineriet omfattar ägorna också 30 hektar vinodlingar, men de hyr dessutom ytterligare vingårdar och köper in druvor från noga utvalda odlare. 

Det torra, varma klimatet i Valencia gör att inga kemiska bekämpningsmedel behövs i vingådarna mot sjukdomar och insekter och vingårdarna sköts därför på ekologiskt vis även om bara delar av produktionen idag är certifierad. Den karga jordmånen består huvudsakligen av kalksten och vinrankornas rötter får söka sig djupt ner i marken efter näring vilket ger starka och uthålliga rankor med druvor av hög kvalitet.

Vad som kännetecknar Bodegas Antonio Arráez är framförallt dynamik och entusiasm. Toni är själv 39 år och genomsnittsåldern för hans team om 19 personer är drygt 30 år. Den filosofi som Toni har för företaget är att erbjuda viner av hög kvalitet i en drickbar och omedelbar stil som tilltalar den som bara vill ha ett gott glas vin att dricka med sina vänner.

Detta är onekligen något de lyckats med och idag producerar den lilla familje-egendomen 1,5 miljoner flaskor per år och efterfrågan bara fortsätter att öka. Cirka 60% av produktionen exporteras, men Arráez är även ett namn av vikt på hemmamarknaden och den lokala kulturen ligger dem varmt om hjärtat. Bodegas Antonio Arráez stödjer såväl den lokala fotbollsklubben som lokala konstnärer som erbjuds ställa ut sina verk i vineriet, där det även anordnas konserter och filmvisningar.