Punt Road

1926 emigrerade Joseph Napoleone from Abruzzerna i Italien till Australien för att starta ett nytt liv för sig och sin familj. Han började arbeta med att rensa bort buskar i South Australia med ambitionen att tjäna ihop tillräckligt mycket pengar för att hans fru Josephine och deras 5 barn skulle kunna komma över. Depressionen och Andra Världskriget försenade familjens återförening. Det var tuffa ekonomiska tider efter kriget och många vingårdar övergick till att vara betesmark för kreatur  och det var inte förrän på 1960-talet som vingårdar återplanterades i Yarra Valley. 1948 köpte den nu återförenade familjen Napoleone mark i Wandin och startade familjeföretaget Red Rich Fruits.

1978, då Yarra Valleys vinindustri började återupplivas, köpte familjen Napoleone egendomen vid Coldstream som tidigare tillhörde St Huberts.

1987 planterades de första vinrankorna och i slutet av 90-talet byggdes ett modernt vineri på Napoleone Vineyard. De första vinerna släpptes 2001 med stor framgång. Idag producerar familjen Napoleone inte bara vin, utan även öl och cider.

Egendomen omfattar i dagsläget 60 ha vingårdar och de producerar enbart vin från sina egna vingårdar. Vinerna kommer i tre olika serier: den klassiska serien Punt Road, den mer experimentella series Airlie Bank, samt prestigeserien Punt Road Block series, allt för att visa på individualiteten som kan uppnås via både terroir-skillnader och vinmakningsstil.