Domaine Jean-Claude Marsanne

Familjen Marsanne har odlat druvor i Saint-Joseph under flera generationer, men sålt dessa till andra egendomar, huvudsakligen Jean-Louis Chave. Under Jean-Claudes ledning började dock familjen buteljera som egen domaine. Produktionen var ursprungligen endast för privat konsumtion och viss försäljning på gården, men har under de senaste 10-15 åren vuxit och numera buteljeras nästan hela skörden från familjens 6 hektar som de egna domainevinerna.

Vingårdarna består av mycket gamla rankor som har en snittålder om 80 år vilket ger druvor med bra koncentration tack vare det lägre vattenupptaget och djupt rotade rötter.

Vingårsarbetet är ekologiskt och vinifikationen traditionell med jäsning i öppna kar och manuell nedtryckning av skalmassan och relativet lång macerationstid för att utvinna struktur ur druvorna.. Lagring sker nästan uteslutande på gamla fat av varierande storlek.

Kombinationen av druvor från gamla stockar från branta sluttningar och ett försiktigt arbete i vineriet gör att vinerna från Domaine Marsanne uppvisar en naturligt hör koncentration, men utan att vara överextraherade. Viner där växtplatsen står i fokus och inte rostade fat eller modern vinmakningsteknik.