Bodegas Mengoba

Grégory Perez må härstamma från Bordeaux, men hans hjärta finns i Bierzo. Efter att Grégory avslutat sina studier i önologi och vinmakning i slutet av 1990-talet arbetade han på Château Cos d'Estournel fram till år 2000.
Grégroy kom till slut att hamna i Bierzo där han önskan är att göra viner som framhäver terroir framför allt. För att göra dessa viner är kunskap om jordmånen i vingårdarna av yttersta vikt och endast ekologiska gödningsmedel får användas. Vidare är det av stor vikt att bevara biologisk mångfald kring vingårdarna och se till att de naturliga fienderna till skadedjur och insekter uppmuntras att stanna kvar i vingårdarna.

Grégroy försöker hålla ingrepp mot skadedjur och sjukdomar till ett minimum och betonar vikten av att låta dessa vara proportionerliga till den möjliga skadan av angreppet. Han använder inga pesticider överhuvudtaget och förespråkar låga skördeuttag för att hålla en hög kvalitet på druvorna som skördas.

För att verkligen kunna prata om terroir anser Grégory vidare att endast de traditionella druvsorterna i en region ska användas. Vinmakningsmässigt använder sig Grégory av traditionella metoder som han menar bättre förmedlar ursprunget. Jäststammarna som druvorna jäser på är specifika för de vingårdar där druvorna vuxit.

Vingårdarna är koncentrerade på sluttningar om minst 600 meter över havet kring kring byn Espanillo. Vineriet ligger alldeles kring hörnet i byn San Juan de Carracedo

Sitt franska ursprung till tros räknas Grégory Perez som ett av de hetaste unga namnen på den spanska vinhimlen.