Cantina Mesa

Cantina Mesa grundades 2004 av Gavino Sanna, som har en bakgrund som en av de främsta i reklambranschen i Italien. Han ville bygga en cantina som skulle vara enkel och exceptionell på samma gång eftersom det är så han upplever sin favoritplats på jorden – Sardinien.

Platsen han valde som utskuren av vinden på kullarna i Sant'Anna Arresi med utsikt över Porto Pino-dalen och omgiven av Medelhavet.

Namnet Mesa betyder bord, eller platsen där man delar en måltid,  på den sardinska dialekten. Gavino valde namnet för att representera det välkomnande han möttes av på ön. En annan hyllning till måltiden är att Cantina Mesa sedan två år tillbaka dela ut utmärkelsen Premio Mesa till unga, lovande kockar och restauranger.

Idag omfattar egendomen 78 hektar vingårdar och av de druvor som odlas är vermentino kronan på verket.

Vermentino är en aromatisk druva med lätt kropp som karaktäriseras av toner av äpple, citrus och mandel och en oljighet och en viss sälta.Vinerna görs antingen i friskare, mer floral och zestig stil eller en som fylligare och krämigare version om vinet får genomgå malolaktisk jäsning. Nära hälften av allt vin gjort på druvan framställs på Sardinien.