Wildman Wine

Brittiskfödde Tim Wildman är Master of Wine sedan 2008. Hans avhandling handlade om australiskt vin och det tog honom till Australien, där han idag driver egen firma som anordnar utbildningsresor för vinbranschen.

Sedan 2014 gör han även vinerna Piggy Pop och Astro Bunny under egen etikett. Det var egentligen lite av en slump att det blev just pét-nat och han var minst sagt en pionjär i Australien när det kommer till den stilen. Tim förlorade ett vad, med följden att han plötsligt hade ett ton druvor att göra vin av. Eftersom han inte vet hur man gör fine wine fick det bli kul vin istället. Vad är roligare än pét-nat?

I början av Tims vinmakarkarriär gick det mesta fel, men han lyckades uppnå det han tycker är viktigast – vinet blev intressant. Än idag är hans arbetssätt experimentellt men han kombinerar det med att vara noggrann med detaljer för att få exakt de uppfriskande, klunkbara vinerna han är ute efter!

Druvorna hämtas från Adelaide Hills och där odlas medelhavsdruvsorter, som passar det heta klimatet i regionen. Vid en första anblick, och kanske även med lite eftertanke, kan blandningarna framstå som slumpmässiga och kanske är de det. Med Tims omisskännliga magkänsla blir resultatet viner som vi gärna tar mer än en sipp av.