Domaine Sainte Anne

När den schweizisk-ättade Guy Steinmaier planterade Domaine Sainte Annes första vinrankor i byn i början av 1960-talet ansågs denna plats i södra Rhône vara den "sista utposten före helvetet", med hänvisning till kombinationen av hög värme och den oerhört kraftiga Mistral-vinden. Men Steinmaier, som föddes i Bourgogne, hade en föraning om platsens potential, och köpte fler vingårdar år efter år med ambitionen att göra viner av toppklass.

Det faktum att platsen fick status som appellation Côtes du Rhône Villages Saint-Gervais 1977 är inte minst tack vare Guy Steinmaier.

Idag drivs domänen på 35 hektar av hans söner Jean och Alain, som fokus ligger på klassiska, stilfulla och rena cuvéer. Vingårdarna ligger på en platå 200 meter över havet i sydöstlig riktning. Mistral-vindarna som verkade avskräckande när Guy anlade odlingarna hjälper till att behålla fräschören i vinerna. Allt betydande arbete i vingårdarna sker för hand för att säkerhetställa hög kvalitet. Även skörden görs för hand och druvorna vinifieras separat efter druvsort och vingårdslott.

Resultatet är viner som är generösa och mineraldrivna på samma gång, med en djup kärna av frukt tillsammans med tydliga toner av syd-fransk örtighet.