Dashe Cellars

Det var ingen slump att det första vinet som Michael and Anne Dashe gjorde var en zinfandel. Innan Dashe Cellars grundades 1996 hade Michael nämligen varit Paul Drapers högra hand på Ridge så att säga att han var bekväm med att arbeta med druvan är något av en underdrift... 

De har båda erfarenhet av vinmakning från namnkunniga producenter och sammanslaget har de mer än 40 års erfarenhet från producenter som Château Lafite-Rothschild, Château La Dominique, Ridge Vineyards, Cloudy Bay, Far Niente, Chappellet och Schramsberg Wine Cellars.

Målsättningen var redan från början att skapa exceptionella, vingårdsbetecknade viner som förmedlar sitt ursprung.

Idag har vineriet funnits i nästan 30 år och i portföljen återfinns såväl carignan, som chenin blanc och cabernet sauvignon, men det är zinfandel som är huvudnumret.

För att skapa sina uttrycksfulla viner arbetar de med långtidskontrakterade odlare där de är involverade även i odlingen och väljer druvor från äldre rankor, branta slätter och steniga jordmåner där skörden blir lägre men i gengäld koncentrerad.

Med tanke på att Dry Creek Zinfandel var Dashes första vin i portföljen och känns det väldigt passande att det även är det vinet som blir deras debut i Sverige.