Battle of Bosworth

Battle of Bosworth består av det energiska paret Joch Bosworth och Louise Hemsley-Smith och de producerar ekologiska viner från sin pittoreska gård i McLaren Vale. Vineriet grundades 2001 och namnet kommer från slaget i Bosworth som inträffade på Bosworth Field i Leicestershire, Enlgand 1485 och som avslutade "rosornas krig".

Joch växte upp bland vinrankorna i familjens vingårdar i McLaren Vale och här hjälpte han sin far att utveckla vingårdarna. Efter studier i vitikultur på Charles Sturt University jobbade Joch skörd hos både Mondavi i Napa, Kalifornien och hos Willamette Valley Vineyards i Oregon.

Louise flyttade till Australien från Storbritannien 1997 och arbetade på sin kusins vingårdar i Adelaide Hilles, men flyttade sedan ner till McLaren Vale, enligt uppgift på grund av att morgontemperaturerna i Adelaide Hills påminde henna för mycket om hennes hemland. Efter att ha tagit sin Masters of Marketing på University of South Australia och efter att ha jobbat hos Tatachilla, d'Arenberg och Penny's Hill började hon jobba heltid i familjeföretaget 2005.

Vingårdarna ligger i södra delen av McLaren Vale vid foten av Mount Lofty Ranges på 130 meter över havet och endast 7 km från havet. Här odlas 30 hektar Shiraz, Cabernet Sauvignon och Chardonnay samt lite Viognier, Sauvignon Blanc och Mourvèdre på oympade stockar. Området har ett medelhavsklimat med regniga vintrar som mildras av närheten av havet, relativt låg luftfuktighet och somrar vars hetta dämpas av svala vindar från havet. Förutsättningarna är ypperliga för ekologisk odling. 

1995 började övergången till ekologisk odling och fyra år sedan var de första vingårdarna certifierade. Vingårdarna sköts på ett traditionellt sätt för att minimera påverkan på jorden och miljön och för att producera druvor av så hög kvalitet som möjligt.

Etiketterna och namnen till Spring Seed Wines-vinerna är inspirerade av vackra fröpåsar från början av 1900-talet. Detaljrikedomen och omsorgen om dess bilder ska associeras med omsorgen som företaget ger till sina vingårdar.