Grillade sliders med Merguez, friterad lök, kapris och pecorinomajo.

Supergoda små korvar med mycket smak. Tillbehören ger korven en helt ny nivå.

Ingredienser för 4 portioner:

8 st minikorvbröd gärna brioche (finns på mataffären)
8 st Merguez (färska korvar)
1dl Hellmans Majonnäs
½ dl riven pecorino
2 st gula lökar
2 dl mjölk
1dl kapris
3 schalottenlökar (stora)
1dl ättika
1,5 dl socker
2 dl vatten

Så här gör du:

1. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Lägg i skivad schalottenlök och låt ligga i kyl minst 30 min.
2. Skiva löken tunt och lägg i en skål. Täck löken med mjölk och låt ligga minst 15 min. Ta upp löken och torka den torr med papper. Fritera på 140-160C tills gyllene. Låt rinna av på papper.
3. Häll av vätskan från kaprisen och torka den torr på papper. Fritera på 140-160C tills den blir krispig. Låt den torka på papper efter fritering.
4. Blanda majonnäsen med den rivna osten och smaka av med en skvätt vinäger och salt.
5. Grilla korvarna på indirekt värme samt grilla bröden på direkt värme.

Lägg på alla tillbehören på korven och hugg in.

Till denna smakrika "comfort food" passar ett fruktigt, men inte alltför fylligt rött vin perfekt. En sval rosé blir inte heller ett dumt alternativ. 

Vintips till sliders!