Bondar Wines

2012 grundades Bondar Wines av det äkta paret Andre och Selina Bondar, även om de första årgångarna var verkligt småskaliga och gjordes av druvor de plockat med hjälp av nära och kära. När de 2014 tog över Rayner Vineyard i McLaren Vale gick vinmakningen från hobbyprojekt till livsstil. Vingårdarna ligger på en sluttning på gränsen mot subregionerna Blewitt Springs och Beautiful View och räknas till ett av de främsta lägena i regionen. 

I vingårdarna finns planteringar av shiraz och grenache som anlades på 1950-talet. Selina och Andre har planterat tätt växande rader med counoise, bush vines med grenache och matoro, carignan, cinsault, touriga nacional och sagrantino.

Andre axlar rollen som vinmakare och var 2020 en av finalisterna i den prestigefyllda tävling "Young Gun of Wine".

Firmans stil kännetecknas av viner som kombinerar en lätthet med nyansrikedom och koncentration med ett läskande element. Vinerna ska kännas bekanta på så sätt att de uttrycker druva och växtplats, men de har en personlighet i form av fräshör och sin komplexa struktur.

Druvorna skördas förhållandevis tidigt och vinerna jäser och lagras i olika typer av jäskärl, däribland cementägg, och Andre är inte främmande för en andel whole bunch och längre skalkontakt.