Kesner Wines

Jason Kesner grundade Kesner Wines år 2002, då han ansvarade för produktionen på Hudson Vineyards i appellationen Carneros i Napa Valley. Hudson Vineyards arbetar mycket med att odla druvor som sedan säljs vidare till många av toppvinmakarna i regionen och i landet, och till slut så tröttnade Jason på att se så mycket av sitt årliga jobb bara försvinna iväg på olika lastbilar. Han beslutade sig för att prova sina egna vinmakarfärdigheter, och handpressade ett fat med Chardonnay efter skörden. Nöjd med vinet och tillfreds med känslan av att ha gjort det, så följde han upp med att göra tre fat Chardonnay följande årgång. Detta skulle komma att bli den första kommersiella årgången av ett Kesner-vin och det blev snabbt listat på några av landets bästa restauranger, däribland legendariska the French Laundry.

Jason tror bestämt på ett varsamt arbetssätt i vingårdarna, något han själv kallar för "low-impact farming", och är mycket försiktig med bekämpningsmedel och kemikalier. I källaren använder han inga tillsatser i form av jäst, syra eller enzymer, utan låter vinerna få ta den tid de behöver för att bli färdigjästa, klarifierade och stabila. Fokus är framför allt på Chardonnay och Pinot Noir, men även en skvätt Grenache återfinns bland rankorna.

I korthet så är filosofin att den viktigaste dagen är skördedagen, och årgångsvariationer välkomnas med förhoppningen att växtsäsongen ska lämna ett större avtryck än vinmakarens handlag.