Skål och välkommen!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Familjen Duveau har hållit till i den lilla byn Chacé i Saumur-Champigny i Loiredalen i åtta generationer och domänens vinkällare har anor till 1300-talet. Med ett sådant arv kommer inte sällan en känsla av ansvar och därför var det naturligt för Fabien Duveau att ställa om till ekologisk odling när han tog över familjedomänen 2008. Sedan 2021 är domänen, som Fabien nu driver tillsammans med sin fru Emmanuelle, ekologiskt certifierad. Vingårdarna är fördelade på ett 40-tal vingårdslotter och ligger i Chacé, Varrains och Saint-Cyr-en-Bourg. Den totala vingårdsarealen uppgår till cirka 20 hektar.
Vingårdarna är planterade på en platå av kalkhaltig "Tuffeau"-jordmån, som är så typisk för regionen. Tuffeau binder vattnet i marken på liknande sätt som kalksten, men ger ännu bättre dränering, vilket skyddar vinrankorna mot vattenstress. Det övre jordlagret består av kalksten och lera och de odlade druvorna är cabernet franc och chenin blanc. Kärnan i vinmakningen är att få fram frukt av hög kvalitet och därefter är vinmakningen varsam. Fabien arbetar endast med naturlig jäst och strävar efter att använda så lite tillsatta sulfiter som möjligt. Vinerna har en stor nyansrikedom och kännetecknas av livlig fräschör.