Chili- & vitlöksgryta med paneer

4 portioner

200 g Paneer-ost
Rapsolja till stekning

Till smeten:
2 msk rismjöl
2msk maizena
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen vitpeppar
1 tsk riven vitlök
Salt efter smak
80 ml vatten

Till såsen:
3 msk rapsolja
2 msk finhackad vitlök
1 tsk finhackad ingefära
80 g tärnad rödlök
1 tärnad röd eller grön paprika
1 strimlad grön chili
2 msk köpt vitlök- & chilisås (till exempel från Lee Kum Kee, finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 tsk mörk soja
1 tsk honung
1 msk ris- eller vitvinsvinäger
Salt och honung efter smak

Färska örter, basmatiris och mangosalsa till servering

Gör så här:
Bland alla ingredienser till smeten i en stor skål eller bunke tills den får en tjock och något klibbig konsistens. Tärna osten och blanda med smeten. Se till att alla tärningar blir helt täckta.

Värm oljan i en stor stekpanna och stek osten i några minuter tills den får en krispig och gyllene yta på alla sidor. Låt sedan rinna av på hushållspapper och ställ åt sidan.

Värm sedan oljan till såsen på mediumvärme. Fräs vitlöken och ingefäran under omrörning i cirka 30 sekunder och lägg sedan i rödlöken. Fortsätt att fräsa i en minut tills löken mjuknar och tillsätt sedan paprikan och chilin i två minuter till.

Tillsätt sedan vitlök- & chilisåsen samt sojan och rör om ordentligt. Om såsen känns för tjock tillsätt lite vatten för att späda ut den något.

Lägg sedan i osten och rör om så att den blir helt täckt med såsen och låt sjuda i två minuter. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och honung efter smak.

Garnera med färska örter och servera med basmatiris och mangochutney.

Servera gärna med ett frisk och fruktigt vitt vin eller ett mjukt och bärigt rödvin för att möta hettan i maten.

Vinförslag