Skål och välkommen!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Ett elegant och komplext vitt vin med smak av mogen citron, gröna äpplen, vit persika, och en distinkt mineralitet.
Druvorna pressades som hela klasar i pneumatisk press och musten fick sedan klarifieras genom gravitation. Musten fördes därefter över på franska ekfat om 50 % 600 liter och och 50 % 228 liter för att påbörja alkoholjäsningen. Denna utfördes med enbart den naturligt förekommande jästen. Vinet rackades därefter och fördes tillbaks på samma ekfat för lagring.
Vinet lagrades tolv månader på sin jästfällning i ekfat, där en fjärdedel var nya. Endast begränsad batonnage utfördes. Vinet fördes därefter över på ståltank för vidare lagring innan det buteljerades efter en lätt filtrering.
Eleganta rätter av fisk och skaldjur.
Le Cailleret diskuteras ofta som en kandidat att höjas till Grand Cru-status, och De Montille själva pratar om vingården som en "Grand Premier Cru". Detta är anledningen till att vingårdsnamnet står skrivet ovanför ursprungbeteckningen på etiketten.