Skål och välkommen!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Tamboerskloof är en förort till Kapstaden vars namn betyder "trummornas dal". Den är namngiven efter den gamla seden att kommunicera via trumspel då man såg anländande båtar segla in från horisonten. Det var här som familjen De Villiers bodde innan de slog sig in på vinproduktion och köpte vingårdar mellan floderna Blauwklippen och Moordanerskloof vid foten av Stellenboschbergen år 2000. Domänen döpte de till Kleinood, som är Afrikaans för "klenod", men vinerna fick heta Tamboerskloof som en hyllning till deras gamla hem. Fokus ligger på främst på syrah, men man odlar även en del mourvèdre samt viognier och roussanne på vitvinssidan.
Totalt har Kleinood 10 hektar som är dedikerade till vinrankor och dessa är indelade i 20 separata vingårdslotter på en halv hektar vardera. Dessa sköts individuellt och odlingsteknik, bevattning och skördedatum baseras på varje lotts enskilda behov. Även i vineriet behandlas de olika vingårdslägena separat, med sin egen unika jäsning, maceration och lagring innan beslut fattas om de slutgiltiga blenderna. Detta kompromisslösa förhållningssätt till kvalitetskontroll hela vägen från vingård till flaska låter vinmakaren Reynie Oosthuizen skapa de absolut bästa uttrycken för varje växtsäsongs förutsättningar och den plats där druvorna kommer ifrån.