Skål och välkommen!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.
När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Privatimport
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Röda viner
Vegan
Ljust rödfruktigt, med tydliga toner av färska jordgubbar och röda plommon tillsammans med en diskret vitpepprighet och steniga mineralinslag. Vinet är medelfylligt, med pigg syra och eleganta sandiga tanniner, bitvis inte helt olikt en bra Pinot Noir.
60% av druvorna lämnades som hela klasar och 40% avstjälkades. En del av druvorna började jäsningen utan att krossas, vilket tillsammans med varsam hantering av skalmassan ledde till en mjuk extraktion av färg och tanniner. Alkoholjäsingen inleddes med anbart den naturligt förekommande jästen. Jäsning och påföljande maceration varade i 4 veckor, med manuell nedtryckning av skalmassan 1 gång per dag. Vinet fördes sedan över på ek och betong för ytterligare lagring.
Vinet lagrades 12 månader, dels i neutrala franska ekfat om 500 liter, samt i en cementtank om 2700 liter. Vinet buteljerades utan filtrering.
Ugnsbakad vaktel med örtsmör och grillad grön sparris
Grenache-druvan är mycket tålig mot torka, och är därför väl anpassad till Swartlands ibland extrema klimat.