Höstens skafferi 

Skaldjursfrossa!

 
En tumregel är att äta skaldjur i månader med "r" i namnet, dvs september till april och hösten är den absolut bästa tiden att njuta av havets läckerheter! Den 24 september är datumet för hummerpremiären, men även om man håller sig till en mer blygsam budget dignar fiskdiskarna just nu av musslor, havskräftor och krabba. 

En plateau är klassiskt och lyxigt, nästan på gränsen till dekadent, men det finns en uppsjö av läckra sätt att bereda skaldjur och för varje sätt finns det flera perfekta drycker att kombinera med. Häng med in och se våra bästa tips!

 

Läs mer

 

 

Pinot Noir

Pinot noir.. denna mytiska, omtåliga druva som så lätt muterar och som är en vinodlares huvudvärk men också deras främsta belöning. Vinkännare har sedan urminnes tider hållt denna druva som den högsta, särskilt om adressen är ett nobelt grand cru-läge i Côte-de-Nuits, men när indiefilmen Sideways slog igenom det populärkulturella bruset 2004 blev Pinot Noir the toast of the town, samtidigt som Merlot förpassades till skamvrån. 

Men vad är det då som är så fascinerade med denna obstinata druva? Jo, en hel del.. Den komplexitet som druvan bjuder på hittar bara nästan sin jämlike i de finaste uttrycken av Nebbiolo. Men bara nästan. För de flesta vinälskare och vininvesterar är eniga - Pinot Noir från Bourgogne är ensam herre på täppan. Klicka dig vidare för att lära dig mer om Pinot Noir och de områden där den kommer allra bäst till sin rätt!
 

Läs mer

 

 

Vin till vilt!

 

När fokus alltmer ligger på hållbara val borde vilt öka i popularitet - förutom att detta kött inte är del av en inte alltid särskilt charmig köttindustri, det är dessutom nödvändigt att hålla viltstammen på en hanterbar nivå. 

Det är lätt att spontant tänka älg när vi tänker vilt, men vi får inte glömma fasanen, rådjuret och hjorten som tillsammans ger mer nyanser till vad "viltmaten" smakar - och därmed också vinet! Ja, vinet, det var ju dit vi ville komma -  klicka vidare så får du våra vintips till säsongens vilda smaker.

 

Läs mer