Château la Varière

Château la Variere är beläget i Brissac, strax söder om Angers i Loire. Egendomen omfattar 110 hektar och en stor variation mellan de olika vingårdar som finns där. Detta gör att druvor för såväl torra röda och vita viner, som kraftigt botrytiserade druvor för söta viner kan växa där.
På egendomen arbetar de med stor respekt för jorden och väljer i likhet med många biodynamiska producenter att behålla gräs och andra växter mellan raderna av vinrankor. Detta görs för att öka näringen i jorden och för att öka antalet maskar i jorden som bidrar till balans. Genom att vara uppmärksam på hur rankorna reagerar under växtsäsongen kan de ofta undvika att använda sprayer för att motverka sjukdomar och skadedjur vilket lett till att naturliga fiender för skadedjur trivs i vingårdarna och bidrar ytterligare till att minska behovet av sprayer.

Filosofin som råder på Château la Varière är att stora viner görs i vingården och det kräver vingårdar som är i ekologisk balans.


Jacques Beaujeau är den femte generationen från familjen som ägt egendomen sedan mitten av 1800-talet och han är dessutom dess vinmakare. En uppgift han tagit sig an med bravur och 2014 nominerades han sålunda till årets franska vinmakare av ansedda International Wine and Spirits Competition i London 2014. Förutom Château la Varière äger familjen även Domaine la Perruche och på de två egendomarna arbetar Beaujeau med hela tio olika appellationer.